EVERYTHING STARTS WITH ONE STEP

EVERYTHING STARTS WITH ONE STEP

Projemiz kapsamında ilk  önce bilgilendirme amaçlı  sınıf kapılarına proje tanıtım broşürleri hazırlayıp sınıf bazlı  tek tek  açıklama yaptık.

İkinci olarak etkinlik olarak Her fidan doğaya bir nefes etkinliği  ile  fidan dikimi gerçekleştirerek   farkındalık gerçekleştirdik. 

Son olarak ise  tohum topları yaptık doğaya atarak  projemiz amaçlarını  uygulamaya dökerek  karbon ayak izini azaltmaya yönelik etkinliği tamamladık

15.04.2022 1540

İklim değişikliği (küresel ısınma) dünyanın en önemli sorunudur. Ne yazık ki, çoğunlukla insan faaliyetlerinden, özellikle de sera gazı emisyonlarından kaynaklanmaktadır. İnsanlar fosil yakıtları yakarak, ormanları keserek ve hayvan yetiştirerek iklimi ve dünyanın sıcaklığını giderek daha fazla etkiliyor ve bu da atmosfere karbondioksit salınımına neden oluyor. CO2 konsantrasyonları son 150 yılda rekor kıran seviyelerde ve küresel sıcaklık artıyor. Belirli bir kişi, kuruluş veya topluluğun faaliyetleri sonucunda atmosfere salınan karbondioksit miktarına KARBON AYAK İZLERİ denir. Karbon ayak izlerimiz Dünya'nın ısınmasına neden olur.

Bildiğimiz gibi iklim değişikliğinden insanlar sorumludur  ve asıl sorun bizleriz, çözüm de bizleriz. Bu nedenle bireysel olarak karbon ayak izimizi azaltmaya çalışacağız. Tek başıma ne yapabilirim dememeliyiz. HER ŞEY BİR ADIM İLE BAŞLAR.

HARAKETE GEÇMELİYİZ......

15-04-202215-04-202215-04-2022